Onze Werkwijze

Een serious game ontwikkelen wij gezamenlijk met uw organisatie. Dit om de serious game zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk die bij u op de werkvloer leeft.

1. GOAL

Wij onderzoeken eerst wat de opgave is, wat de serious game moet opleveren, waar de organisatie staat en wie in de serious game meegenomen moet worden. Deze sessie gebruiken wij om de grote lijnen van de serious game te ontwikkelen.

2. GENERATE

Om de game te vullen halen wij casuïstiek op in uw organisatie, in de keten en buiten de organisatie. De casuïstiek en de dilemma’s die spelen rondom de casuïstiek vormen de basis van de inhoud van de game. Op basis van de casuïstiek ontwikkelen wij de verhaallijnen van de serious game.

3. GAMIFY

Op basis van de grote lijnen, de casuïstiek en de verhaallijnen ontwikkelen wij drie delen van de serious game. Hierbij kiezen wij uit 100 werkvormen die passen bij zowel de inhoud van de game als de cultuur van uw organisatie. Daarin balanceren wij tussen zowel open, gesloten, serieuze als leuke werkvormen.

4. GO

In - meestal een reeks van drie - sessies van 2-4 uur worden mensen meegenomen in de verandering en werken ze aan hun bewustwording, houding en gedrag. Wij leiden mensen binnen de organisatie op, op basis van 'train de trainer' principe, om zelf sessies te kunnen begeleiden.

5. GAIN

Gaimed stopt niet nadat de game gespeeld is. Deelnemers krijgen opdrachten om in de praktijk toe te passen. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om een uitdraai te maken van iedere sessie of afdeling. Op deze wijze is het mogelijk om de voortgang te monitoren en tussentijds bij te sturen.

Ervaar de mogelijkheden van gaming

Vertellen over gaming op een website is alsof je zwemmen probeert te ervaren door erover te lezen. Dat is de reden waarom wij graag met u in gesprek komen om gaming te laten zien en te laten ervaren. Alleen dan ontdekt u wat gaming voor uw organisatie kan betekenen en waarom zoveel organisatie gaming inzetten voor organisatieontwikkeling. Zullen we eens verder praten?

Bel mij terug